Nieuwe collega en testen kunststof wiel!

Onze nieuwste productiekracht is een computergestuurde freesmachine die de leadtime van onze eigen ontwikkelde onderdelen heeft geminimaliseerd de afgelopen tijd. Op de achtergrond ziet u bijvoorbeeld een kunststof testwiel met een aluminium lagerhuis. Bij de recycling van het wiel wordt het lagerhuis 'ontschroeft' uit het kunststof zodat zowel het kunststof als het lagerhuis opnieuw kan worden gebruikt. 


Op de onderstaande afbeelding ziet u één van de onderdelen van de aandrijving van de DutchFiets. De vette ketting die veel onderhoud vraagt, heeft plaats gemaakt voor een rubberen riem. 


De eerste testen met de kunststof wielen verlopen zeer voorspoedig en wellicht heeft u al iemand van het DutchFiets team zien rijden met één van de testwielen. Voor komende week staat de productie van de eerste kunststof frames op de planning en kan er hopelijk binnenkort volgens de Europese norm worden getest.

We hebben geprobeerd één van de wielen te verzwakken, door er 50! grote gaten in te boren. Het effect bleek nihil, de definitieve wielen die worden gekeurd mogen dus nog een stuk lichter!