DutchFiets Crowdfunding update!

De laatste update is alweer even geleden, maar er is gelukkig enorm veel vooruitgang geboekt rondom de CrowdFunding fietsen! Alle 125 frames, in zeven verschillende kleuren, zijn gegoten en na morgen zijn ook alle 250 kunststof velgen klaar. Verder is al het CNC freeswerk opgeleverd. Op onderstaande foto ziet u bijvoorbeeld de pulleys en het excentrische spansysteem voor de tandriemaandrijving en de maatgemaakte cranks.

Alle onderdelen staan bij de sociale werkplaats, waar de assemblage grotendeels is voorbereid. Op onderstaande foto ziet u een voorbeeldfiets, die tijdens de uitleg rondom de assemblage is gebruikt. Op de achtergrond staan de pallets vol met frames en wielen. Helemaal rechts ziet u een deel van de 250 anti-lekbanden. 

Ook alle sloten van ABUS, in vijf verschillende kleuren, liggen klaar om gemonteerd te worden. Op deze foto ziet u de mooie, felle oranje variant!

Helaas hebben we ook nogal wat tegenslagen gehad. Zo heeft de producent van de verlichting haar producten teruggetrokken zonder een alternatief te bieden. De uitsparing voor deze verlichting was reeds gemaakt, daarom moesten we ervoor kiezen om een eigen ontwerp te laten ontwikkelen. We kunnen alvast een sneak-preview laten zien van de PCB's (de printplaten voor de electronica). De verlichting is gemakkelijk op te laden via USB, hoe dit precies werkt leggen wij graag uit bij de oplevering van de fiets!

Nu kan het niet meer lang duren voordat de eerste 125 fietsen rondrijden! We worden wel eens gevraagd waarom e.e.a. langer duurt dan gepland, maar het produceren van een betrouwbaar en veilig product op deze schaal vraagt nu eenmaal gigantisch veel tijd. Hoe dan ook heeft DutchFiets inmiddels enorm veel bereikt. Kijkt u nog maar eens naar onze prototypes en zoek de verschillen!

 

 

 

Johannes Alderse Baas